3 TIPS PEMUSNAH 3 SEKAWAN (JERAWAT, JERAGAT, PARUT DEGIL)

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

3 TIPS PEMUSNAH 3 SEKAWAN (JERAWAT, JERAGAT, PARUT DEGIL)

BAHAN : TIMUN DAN JUS LEMON/ LIMAU NIPIS


1. Potong kecil timun dan kisar timun hingga hancur.
2. Tapis air timun untuk dapatkan jusnya (ambil air dia sahaja, hampas dia boleh buat masker untuk pudarkan parut)
3. Titiskan jus limau nipis/ purut kedalam jus timun (utk kulit jeragat sahaja)
4. Boleh letak air bancuhan tu dlm bottle spray/ bottle toner yg dah tak guna.
5. Spray dekat muka dan urut kulit muka dengan putaran membulat. Fokuskan pada masalah jeragat. Biarkan untuk 30-40 minit.
6. Bilas dengan air bersih.
P/S : Nak lagi best letak dulu toner timun ni dalam peti ais sebelum spray dekat muka. Rasa fresh sangatttt!
.
Nak tahu tak apa kelebihan timun? Confirm tak sabar cari timun malam ni juga!!

Kandungan air timun lebih dari 90% mampu menjaga kulit kita supaya sentiasa lembap. Kulit lembap adalah kulit paling baik. Bila berminyak senang naik jerawat, bila kulit kering, senang jeragat menempel.
.
Kandungan air yang tinggi, vitamin A, B, C dan mineral tertentu seperti magnesium, kalium serta silica menjadikan timun sangat bagus untuk kulit.
.
Biji timun yang kaya vitamin E dan kalium boleh bantu kurangkan garis halus, bintik hitam dan tanda-tanda penuaan.

Dan paling best boleh jadikan air timun ni sebagai face mist sebab dia membantu bersihkan kulit, buang sel kulit mati dan tutup pori muka.
.
Nak cegah dan atasi dengan cara lagii mudah? ZS Foundation kan ada. Yang ada jeragat boleh rawat, yang belum ada boleh cegah dari awal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pos Laju Malaysia

On Penghantaran selamat, terjamin dan terbukti terbaik di Malasyia

Kualiti 5 Bintang

Lebih 3000 review positif di Facebook & Website & Instagran

100% Sistem Terjamin

Perbankan yang disahkan Bank Negara Malaysia & SSM

Ā©sarinasecretglobals2019